Dampgas Keurstation

“De oplossing voor het gezeul met gasflessen… een dampgasinstallatie in uw camper”

De bovengenoemde zin geeft het al duidelijk aan, het is wel een gedoe met  gas is uw camper. Gas voor het koelen van uw koelkast, gas om te verwarmen en gas om op te koken. Ook al is het buiten warm en is het niet nodig om uw camper te verwarmen dan bent u toch wel gas nodig om te koken. Maar hoe vol is de gastank, dat staat er niet bij, moet ik nu voor mijn vakantie nog een omruil gasfles halen (en staat er weer een fles met een beetje gas)  of doe ik dat in het vakantieland….. In het buitenland werken ze met andere gasflessen met daarbij behorende gasdrukregelaar

Een prima oplossing zou kunnen zijn uw flessen te vervangen voor aluminium gastanks met een 80% vulling of een damptank onderbouw tank en een vaste buitenvuller te laten plaatsen en zodoende aan de pomp goed en verantwoord LPG te kunnen tanken.

Daarnaast kunnen wij uw gasinstallatie periodiek inspecteren. Het advies luidt om dit iedere twee jaar te laten doen, u ontvangt dan van ons een keuringsrapport nadat uw installatie veilig is goedgekeurd volgens de NEN – en de Duitse G607 norm, vooral in Duits sprekende landen is dit een hot item. De camping eigenaren willen niet de verantwoording op zich nemen voor de gevolgen van etc. ongelukken met gas & gasgebruik. U kunt daar gevraagd worden om een logboek met technische specificaties van uw gasinstallatie te overhandigen, kunt u dat niet dan is er helaas geen plaats voor u. De opleiding om te mogen keuren is nu ook in Nederland te volgen, dit zou maar zo kunnen betekenen dat het een (nog) strenger beleid vanuit de campingeigenaren zal opleveren. In de afgelopen jaren hebben wij al diverse creaties gezien door handige mensen zijn gemaakt (maar technisch niet in orde), wij weten dat sommige hulpstukken gewoon te koop zijn … maar het mag niet!

Uw eigen veiligheid is toch ook de veiligheid van uw campingbuurman/-vrouw….

Wat is uw eigen veiligheid en die van een ander u waard?

Dampgaskeurstation