logo bearlock kleur nl product

Bearlock

Helaas zijn campers (kampeerauto’s) een zeer dankbare prooi voor dieven. Deze “bijzondere aandacht” is vanwege de hoge waarde, de onderdelen en de vaak goede staat van de voertuigen. Niet alleen in Nederland, maar vooral de in het buitenland rijdende (Nederlandse & Belgische) campers vormen een grote bron van zorgen voor verzekeraars, maar…vooral voor uzelf, als eigenaar van zo’n kostbaar “rijdend huis”

  Sinds jaar en dag wordt de BearLock als uitermate probaat anti-diefstalmiddel toegepast binnen de camperbranche.  Naast de algemene voordelen dat de BearLock in zich herbergt zijn er nog twee extra redenen waarom vaak de BearLock als eerste keuze anti-diefstalmiddel voor campers wordt verkozen:

  1. Naast de opbouw / onderdelen zijn de dieven ook geïnteresseerd in het onderstel (chassis). Twee vliegen in één klap! In met name Midden- en Oost-Europa illegale fabriekjes waarbij ze de camper omzetten tot heuse “vrachtwagentjes”.
  2. Kampeerauto’s zijn nogal moeilijk (elektronisch) afdoende te beschermen.  Vaak geven aansluitingen, door de complexiteit, elektronische storingen en “stroomlekkage” (denk aan winterstallingen). Met alle ongemakken is in/uitschakelen dan niet mogelijk.

Hoe goed u ook verzekerd bent, de schade bij diefstal is nooit helemaal af te dekken. Uit ervaring weten we dat zo’n gebeurtenis een enorme traumatische werking heeft. (Stel u komt terug van een heerlijke wandeling in Italië en uw camper is weg!). Daarom schaft u een anti-diefstalsysteem toch vooral voor uzelf aan, u wilt dit toch niet meemaken?

 Met de BearLock blijft de kampeerauto bij zulke gelegenheden gewoon op zijn plek. Naast de huidige populaire onderstellen zoals de Fiat Ducato, Ford Transit en Volkswagen Transporter heeft BearLock heeft zelfs ook voor verscheidenere oudere modellen. Denkt u aan de eerdere Volkswagen busjes T1 t/m T4. Oudere Mercedes Benz bussen, oudere Fiat Ducato / Citroën C25’s (met stuurversnelling). Vaak vertegenwoordigen “nostalgische” modellen een forse waarde als ook zijn ze zeer populair als geheel en onderdelen voor Midden-Oosten en Afrika.  Dieven kunnen werkelijk alles gebruiken!

Certificering

BearLock is gecertificeerd en geclassificeerd in de klasse VbV/SCM-MP 03 (mechanische protectie, voertuiggebonden). Hiermee heeft u de garantie dat BearLock-GearLock aan de hogte gestandaardiseerde eisen voldoet. De hoge SCM-goedkeuring is tevens de standaardisering voor uw verzekeraar. Deze VbV/SCM-classificering/certificering van BearLock is veelal noodzakelijk voor acceptatie door de verzekeraar.De Stichting Certificering Motorrijtuigenbeveliging (SCM) houdt zich professioneel bezig met alles wat met beveiliging van voertuigen te maken te heeft, in de volledige breedte en diepte, in de opdracht van verzekeraars, in nauwe samenwerking met VbV (Verzekeringsbureau Voertuigencriminnaliteit) te Apeldoorn, Ook (goed-)keuring, classificering en certificering van beveiligingssystemen zijn hier onderdelen van. Het testen van BearLock wordt verricht door TNO, in opdracht van de SCM. De meeste verzekeraars accepteren BearLock zonder meer i.p.v. klasse 1,2 en 3 beveiligingsstemen. In de voorkomende gevallen moet klasse 4 (voertuigvolgsysteem via GPS) of BearLock worden ingezet, De keuze valt dan vaak op BearLock .

Wij zijn een SCM gecertificeerd inbouw station en zullen na de montage ook een certificaat afgeven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Stuur mij meer informatie >
Deel dit artikel