logo en tekst product

G607 gaskeuring

Gaskeuring G607

Zonder zorgen op vakantie? Nieuwe regels op veel campings (in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland maar ook in Nederland) omtrent de keuring van gasinstallatie in caravans & campers. Vanaf maart 2017 mogen wij ook keuren volgens de Duitse normen! Op veel campings in Duitsland wordt gevraagd of er bij de caravan/camper een G607 certificaat aanwezig is. Zo niet, dan kan dat betekenen dat de caravan/camper het terrein niet op mag!G607 stikker

Al ruim 10 jaar moet de gasinstallatie, van caravans/campers die in Duitsland geregistreerd staan, een tweejaarlijkse gaskeuring (DVGW G607) ondergaan. Nieuwe caravans en campers krijgen bij een nieuw aflevering een logboek mee, waarin de gasinstallatie technisch staat beschreven. Ook wordt de gasinstallatie op de technische eisen gekeurd en waarbij gasdichtheid wordt beproefd. Iedere twee jaar dient er een herkeuring te worden uitgevoerd, waarbij dan wordt gecontroleerd of de gasinstallatie nog steeds aan alle criteria voldoet. Controle van o.a. gasdrukregelaar, gasslangen en lek dichtheid zijn vaste onderdelen van de herkeuring. Indien de herkeuring met goed gevolg wordt doorstaan wordt dit in het logboek vermeld en de wagen voorzien van een geldige sticker.

Steeds meer beheerders van campings in Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland vragen niet alleen aan Duitse gasten, maar al hun gasten om een geldig logboek te tonen alvorens ze worden toegelaten tot de camping. Veel niet Duitse eigenaren kunnen dit vaak niet overleggen, eenvoudig omdat deze keuringen niet konden G607-alter-Reglerworden uitgevoerd. Veel eigenaren hebben al mogen ervaren wat de de consequentie van het ontbreken van het logboek kan zijn: geen logboek – geen plaats! Steeds meer kiezen campingbeheerders in o.a. Duitsland ervoor om recreanten te weigeren omdat zij niet de verantwoording op zich willen nemen voor de gevolgen van evt. ongelukken. De campingbeheerder is aansprakelijk voor de veiligheid en het houden van toezicht op zijn eigen terrein.

Eigenaren van caravans en campers die van plan zijn om naar o.a. Duitsland te gaan, kunnen voor de uitvoering van deze G607 keuring bij ons terecht!!!

 

De kosten van deze 2 jaarlijkse keuring bedragen € 95,- voor de eerste keuring, vervolgkeuring zijn 62,50*

Combineert u een BOVAG onderhoudsbeurt met deze G607 keuring op dezelfde dag, dan betaald u voor deze keuring € 50,-*

 

Stuur mij meer informatie >
Deel dit artikel