poten en logo1

Hydraulisch Levelsysteem HPC

hpc-hydraulics-logo

 

HPC-Hydraulics staat bekend om zijn ultra lichte stabilisatie en automatische waterpassysteem, Doordat er gewerkt wordt met aluminium krikken kan er veel gewicht bespaart worden. Afhankelijk van de toepassing zijn er systemen leverbaar met een vermogen tot zelf 10 ton per krik, hiermee kunnen en voertuigen van 2 ton tot maximaal 30 levelen.

Het basisprincipe van het systeem is uitermate eenvoudig. Met een besturing kan men binnen luttele seconden een voertuig stabiliseren of waterpas stellen. Afhankelijk van het voertuig worden er2 of 4 onafhankelijk werkende krikken gemonteerd.

hpc-modulaire-pomp

 

Een kwestie van Comfort.

Automatisch level- en stabilisatiesystemen verhogen het comfort en gebruiksgemak met een enkele druk op de knop. Geen gestress meer bij het stabiliseren van je voertuig, niet langer ongewenste bewegingen en tal van andere voordelen.

Hoe werkt het?

Het levelsysteem bestaat uit twee of vier hydraulische aluminium steunen, een compacte lichtgewicht pomp, dunne hydraulische slangen die eenvoudig weg te werken te zijn, een TOUCHSCREEN-BEDIENINGSPANEEL en de benodigde elektrische toeboehoren. Het type voertuig (Camper, Varavan, Trailer, enz. ) bepaalt uiteindelijk welke bediening en aluminium steunen je nodig hebt. Een extra optie is de bediening via smartphone en/of tablet.

 

hpc-touchscreen-bedieninghpc-app-smartphone

 

Opvallende kwaliteit

De hydraulische steunen zij zwart geanoseerd en daardoor zeer corrosiebestendig. De gaten in de voeten zorgen voor een goede afwatering, Automatische mogelijkheden zijn makkelijk in te stellen ( waterpas stellen, stabiliseren, de legewatertank-stand ). Handmatige bediening? Eveneens geen probleem.

Voordelen:

  • Geschiktheid– Het systeem leent zich voor elk voertuig, ongeacht het gewicht, dat gestabiliseerd en evt. waterpas gezet moet worden.
  • Gewicht– De aluminium krikken zijn licht en zeer sterk en hebben een beweegbare voet van ongeveer 7 graden.
  • Het comfort dat men heeft– Bijv. voor Campers, geen gewiebel. Men staat als een huis, met alle voordelen van het waterpas staan t.a.v. het slapen, koken, douchen, schotel instellen, etc.
  • Het bedieningsgemak– Het systeem bedient met vingerlicht.
  • De snelheid van het uitzetten en intrekken– Binnen 60 seconden staat men waterpas en gestabiliseerd , binnen enkele seconden rijdt men weg zonder uit de wagen te komen, dit kan in noodgevallen belangrijk zijn.
  • Heffen– Men kan elke zijde onafhankelijk van elkaar heffen, zo krijgt men het voertuig altijd waterpas.
  • Elke zijde wordt met twee krikken tegelijkertijd geheven– Dit om het risico te vermijden dar het chassis tordeert.
  • Secundaire voordelen– Het schuin zetten van het voertuig om te tanken te ledigen. In de winter het voertuig op de krikken te zetten in plaats van op de banden, etc.
  • Veiligheid– Het systeem werkt niet als de handrem er niet op staat. Als de krikken uitstaan branden er rode lampjes. Als men het contact van het voertuig aanzet er staat een krik uit dan brandt een helder waarschuwingslampje.

 

hpc-campers

Stuur mij meer informatie >
Deel dit artikel