Publicatie1

Lithium Accu’s

Lithium:

Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4 of LPF) techniek kent vele voordelen in vergelijking met de ouderwetse lood- en AGM accu’s. Zo kunnen ze geheel ontladen worden, waardoor u de maximale capaciteit van de accu kunt gebruiken, dit in tegenstelling tot de max. 40 procent ontlading die mogelijk is bij de loodaccu’s. Tevens zijn ze lichter in gewicht, velen male krachtiger en geheel onderhoudsvrij. U hoeft deze accu’s in de winter niet uit de camper te halen om ze thuis op spanning te houden en de levensduur is wel 3 tot 4 keer zo lang als die van een loodaccu.

Duur?

Lithium-accu’s zijn duur in vergelijking tot loodzuuraccu’s. MAAR bij veeleisende toepassingen worden de hoge aanschafkosten meer dan gecompenseerd door de langere levensduur, de superieure betrouwbaarheid en de uitstekende efficiëntie.

Efficiënt:

Energie-efficiëntie kan bij diverse toepassingen (vooral bij zonne-energie) van groot belang zijn. De energie-efficiëntiecyclus (ontladen vanaf 100% tot 0% en terug naar 100% geladen)   van de gemiddelde loodzuuraccu is 80%. De energie-efficiëntiecyclus van een lithium-accu is 92%. Het laad proces van loodzuuraccu’s wordt vooral inefficiënt wanneer de laadstatus  van 80%  is bereikt, wat resulteert in efficiëntie van 50% of nog minder in de zonne-energy systemen die een aantal dagen reserve-energie vereisen. (accu die met een laadstatus van 70% tot 100% werkt) Een lithium heeft echter nog een efficiëntie van 90% bij lichte ontlading.

Groote en gewicht:

  1. Bespaart tot 70% aan ruimte
  2. Is tot 70% lichter in gewicht

 

We leveren Lithium accu’s van  4 merken (klik op de afbeelding voor meer informatie).

 

sb12v160e-3 x125-links

 

 

 

Stuur mij meer informatie >
Deel dit artikel