Publicatie5

Zon- en daglichtpanelen

Voor wie meestal in de vrije natuur staat zijn zonnepanelen erg belangrijk, Zij leveren de stroom om de accu’s op te laden wanneer er niet gereden wordt. Om zo het vrij recraeren aangenaam te maken.

De zonnecel

Een zonnecel zet het licht om in elektriciteit. Onder invloed van de energie in het zonlicht komen er elektronen vrij. In zo’n zonnecel zitten twee elektrisch bewerkte laagjes silicium; een negatieve en positieve laag. Als daar nu licht op valt, krijgt de ene laag een negatieve en de andere een positieve lading. Door nu een verbinding tussen beiden lagen te maken gaan de elektronen “stromen” waardoor er elektriciteit ontstaat.

Samenstelling van de lichtcel

De nieuwste ontwikkeling is gebaseerd op een meervoudige laag van siliciumhoudend materiaal op een dunne RVS onderlaag. De samenstelling van de cel is afgesloten gelamineerd in een flexibele en duurzame waterbestendige polymeer film. Eenmaal op een accu aangesloten zal de spanning niet boven de ± 15 Volt uitkomen.SCC010015200_BlueSolar-charger-MPPT-100-15_top

Maak  eventueel gebruik van de NKC berekeningstabel deze kunnen wij e-mailen , maar natuurlijk kunt ons ook bellen ons voor advies. tevens kunnen wij u natuurlijk naast de zonnepanelen advies geven over de gehele elektrische installatie van uw camper.

De techniek van BlueSolar Panelen:

Laagspanning temperatuurcoëfficiënt verbetert werking bij hoge temperaturen. Uitzonderlijk lage lichtopbrengst nodig en hoge gevoeligheid voor licht over het gehele zonnespectrum. 25 Jaar beperkte garantie op de vermogensafgifte en prestaties. 5 Jaar beperkte garantie op materialen en fabricage. Dichte, waterbestendige, multifunctionele aansluitdoos biedt een hoog veiligheidsniveau. Hoogwaardige omloopdiodes minimaliseren de vermogensdaling die veroorzaakt wordt door schaduw. Geavanceerde EVA- (ethyleen-vinylacetaat) behuizing met 3-laags-achterwand voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen voor gebruik bij hoogspanning. Door een stevig, geanodiseerd aluminiumframe kunnen modules gemakkelijk op een dak worden gemonteerd met een groot aantal standaardmontagesystemen. Het geharde glas van zeer hoge kwaliteit zorgt voor een verbeterde slagvastigheid en stijfheid van het paneel. Modellen met hoog vermogen en voorbedraad snel-aansluitsysteem met MC4 (PV-ST01) stekkers, vanaf 80 Wp.

Voor de  montage en keuze van de juiste installatie bent u bij ons aan het juiste adres.

2x solar

 

 

Stuur mij meer informatie >
Deel dit artikel